dimarts, 29 de novembre del 2016

Violència simbólica






El passat 25 de novembre Dones Reporteres de Mataró vam voler parlar de la Violència simbólica, una violència que reuslta difícil de distingir i de percebre perquè està immersa en la quotidianitat: anuncis de TVm cançons, el "piropo" que s'ha convertir en agressió sexual.

Per parlar d' aquest tema vam tenir de convidada a la Dra. Laura Mercader, directora de DUODA i professora de Història de l'Art.

DUODA és un centre de recerca de la dona, adscrit a la UB, del que formen part dones molt potents com la Maria-Milagros Rivera Garretas, màster en Estudis de la Diferència Sexual, catedràtica de História Medieval i una de les fundadores del centre.

Si voleu escoltar cóm pensen les dones de DUODA i tot el que ens va explicar la Laura Mercader, cliqueu aquí:

dissabte, 26 de novembre del 2016

Violència suspesa, Dones a Palestina




El passat 23 de novembre Dones Reporteres de Mataró vam organitzar una nova Infuxerrada. Aquest cop amb la participació de Teleduca i Mapasonor. Va ser molt participativa i plena de gent jove, el que diu molt de la capacitat de convocatória que tenen ambdues entitats. 

Si voleu escoltar tot el que ens van explicar, cliqueu aquí:


divendres, 18 de novembre del 2016

Taula rodona, Fundació Iluro: Feminisme(s) avui



Aquest mes de  novembre Dones Reporteres de Mataró estem plenes d'activitats:


Infuxerrada: La violència suspesa, Dones a Palestina


Acte a Pla d'en Boet (activitats del mes de novembre contra la violència masclista)







Ahir, 17 de novembre, Dones Reporteres vam assistir i participar a un acte que s'organitzava a Pla d'en Boet parlant de cóm tracten la violència masclista els mitjans de comunicació.

Els nostre programa Amb veu de dona, forma part del teixit social de la ciutat i ens van demanar que hi participecim. La nostra veu, la de les dones, es fa sentir...

diumenge, 13 de novembre del 2016

Les diferents orientacions sexuals, s'explica als nostres Instituts?




Dones Reporteres de Mataró hem volgut parlar de les diferents sexualitats que podem trobar a la nostra societat. Dones una pinzellada a la "Teoria Queer", fent uns talls de veu de la sèrie de TV3, Merlí.

Què és la sexualitat? Heterosexual? Homosexual? Bisexual? Transsexual?

Quan un jove a una jove descobreix que no està còmode amb la seva sexualitat, és a dir, que té una orientació sexual diferent a la heterosexual, obligatòria com a sexualitat única dins del Patriarcat, cóm ho viu? Hi ha ha un conflicte intern? Cóm es manifesta? Hi ha sofriment?

I què passa en els nostres Instituts on es forme el nostre jovent? Està preparat el professorat per fer front a aquesta realitat, fins ara tan amagada?

La Lea en fa una reflexió molt interessant, Igualtat però acceptant les diferències. Per tant, Igualtat i respecte a les diferències, perquè no som iguals, sinó que hi ha diversitat i pluralitat.

I per aquest motiu vam tenir com a convidades a la Montse Prat (experta en temes de gènere) i la Mireia Freixes (Sin Vergüenza).

Si cliqueu aquí podreu escoltar tot el que es va dir:



Infuxerrada La Violèncis suspesa, Dones a Palestina


divendres, 11 de novembre del 2016

Homenatge a Montserrat Roig / Infuxerrada

Homenatge a Montserrat Roig - Dones Reporteres amb Mercè Bruguera




La moderadora Rosa Montero (Dona Reportera), en Roger Sempere (fill de Montserrat Roig, Montse Tubert (Dona Reportera
La nostra audiència


Això no va ser tot. A l'inici vam llegir un escrit de la Lidia Falcón. Si voleu saber què ens va explicar en Roger Sempere, fill de la Montserrat Roig, o la Mercè Bruguera, filòloga, o la Lidia Falcón que va compartir hores de feina amb la Montserrat Roig, cliqueu aqui:

divendres, 4 de novembre del 2016

Homes parlant de feminisme




Dones Reporteres de Mataró, en el nostre programa Amb veu de dona, hem volgut saber què en pensen els homes del feminisme, Per això vam convidar per aquest programa a Francesc Bechdejù (editor), Jordi Bonaterra (Homes Igualitaris) i Jordi Montserrat (Arquitecte técnic i cuiner per vocació).

Sentim a dir:" jo no sóc ni masclista ni feminista, jo crec en la igualtat, els micro-masclismes són una tonteria...hi ha coses més importants per preocupar-se, jo no sóc ni assetjador ni he pegat mai a ningú...aquesta lluita no va amb mi". Tot això ho vam posar sobre la taula i ho vam anar parlant amb aquests tres homes que van voler col·laborar amb nosaltres i dir-nos la seva opinió i parlar-nos de les seves experiències al voltant del Feminisme (o feminismes...).

Hi també hi ha va haver altres seccions com ara aquest nou apartat de Aplaudim / Rebutgem, les opinions, l'agenda...

Si ho voleu escoltar tot plegat, cliqueu aquí: