dimecres, 25 d’abril del 2012

L'Amb veu de dona també surt al carrer per Sant Jordi


El 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, Mataró Ràdio surt al carrer. És per això que les Dones reporteres ens animem a fer el nostre programa, en directe, des de la plaça Santa Anna. A més, és el dia idoni pel tema de la tertúlia que havíem preparat: Els contes infantils vistos des d’una perspectiva de gènere.

Tenim tres convidades d’elit. La Judith Bosch, de la llibreria Robafaves; la Bel Olid, escriptora de contes infantils i la Teresa Duran, escriptora i il•lustradora. La conductora és la nostra companya Pili González i està amb ella la Cristina Sarrà, també Dona reportera.

Després d’una petita introducció, la Pili demana a les contertulianes que expliquin què son els contes i especifiquin si estan molt diferenciats els rols masculins i femenins. Cada una explica el seu parer però totes coincideixen que els contes clàssics no tenen per què deixar-se d’explicar. S’estan fent versions més actualitzades, tot i així, insisteixen que s’han d’explicar els contes amb molta naturalitat. Tot el que evoluciona s’ha de veure tal com és sense donar-li més importància de la que té. També parlen dels “arquetips” que encara tenen molta força, doncs faciliten la lectura ràpida i animen petits i grans que llegeixin de tot.
En acabar, recomanen donar-se llibertat i temps per escollir la lectura desitjada i habituar-nos a crear històries de les històries.

 A les 5h de la tarda acaba el programa i regalem una rosa vermella a cada una de les convidades.
Marisa C.

Podeu escoltar el programa sencer a: