dilluns, 11 de juny del 2012

Per què als homes els interessa la igualtat? (tertúlia)

...Perquè els temps estan canviant...Aquest era et títol de la cancó de Bob Dylan que a molts i moltes ens va fer pensar, rebelar-nos, i projectar que una altra societat era i és possible.

La igualtat, també té projecció masculina?

Ja fa dies que dones reporteres anem parlant d´aquest tema.

Varem fer la darrera infu-xerrada, fent-nos la pregunta.


“Per què als homes els interessa la igualtat?. Vam continuar parlant- ne al nostre programa de seccions. I avui a la tertúlia, converserem amb altres persones, per seguir aprofundint-hi .

Les avantatges de compartir la vida familiar, la criança dels fills,compartir la cura, extendre-ho a les feines de la llar són els exemples que se´ns acudeixen quan parlem d´igualtat entre homes i dones en els nuclis familiars.

Hi ha però també d´altres àmbits que cal anar introduint variacions perquè aquesta igualtat sigui real, Estem pensant amb l´educació, en la feina, en els diferents nivells de la societat en que hem de compartir les persones.

El fet és que la realitat és dura, hi ha molt de discursos elaborats cap a la igualtat però les trabes, no paren per interessos econòmics? Per mentalitats tancades? Per algunes dones que els hi sembla que renuncien a “seu paper”?

Però, continuar discriminant al homes en la cura i l´educació dels fills i filles, no només perjudica a les dones en les seves condicions laborals, sinó que mantenen als pares allunyats dels seus fills els primers anys de la vida.

Podeu escoltar el programa sencer: