dissabte, 3 d’octubre de 2015

La igualtat de gènere en l'educació obligatòria


Sí, això és al voltant del que hem volgut reflexionar Dones Reporteres de Mataró, què passa amb la igualtat de gènere a les escoles? Què s'ha guanyat i què s'ha perdut amb la nova Llei Wert? Cóm ho afronten les escoles i instituts?

Per parlar de tot plegat, hem volgut tenir persones expertes en aquesta temàtica: la Pilar Balaguer, psicòloga, catedràtica en orientació educativa, l'Anna Oliveras, mestra i directora del Camí del Mig i la Pilar Capella, inspector i mestre.

Totes elles han donat el seu punt de vista, cadascuna dins de l'àmbit que li pertoca, però totes elles contemplant el tema de l'educació, de cóm s'educa en les centres al nostre jovent. 

Ha resultat interessant una reflexió de la Pilar Balaguer al voltant del què volem ensenyar, cóm, partint del propi mestre. És a dir, que vull transmetre al meus alumnes jo com a professora, al marge de que troben al seu voltant quan surten al món i quan estan a la llar. Tot educa, és cert, però el pal de paller de l'educació en termes de igualtat, tant social com de gènere, és l'escola, allà on la nostre canalla comença a socialitzar.

La cançó que hem posat avui és de Pink Floyd, We don't need no education, que parla d'un tipus d'educació que maltracta i més aviat deseduca...

Si ho voelu escoltar, cliqueu aqui: