divendres, 3 de gener del 2020

CUIDEM QUI ENS CUIDA




Bon dia a tothom,  sigueu benvingudes i benvinguts a  un nou programa de "Amb veu de dona"el programa de ràdio de "Dones Reporteres de Mataró.

El Consell Comarcal del Maresme, el dia 29 de novembre, va organitzar una jornada-debat sota el lema Cuidem qui ens cuida, amb l'objectiu de projectar llum sobre aquestes realitats, presentar experiències transformadores i cercar respostes a necessitats d'abordatge del treball de cures a nivell
municipal.


Dones Reporteres hi vàrem assistir, i en el programa d'avui  27 de desembre, últim de l'any, podeu escoltar la ponència que va fer l’Elsa Mansilla investigadora i docent en temàtiques relacionades amb Economia Feminista i Economia Solidària, i de Rocio Echavarria membre activa de Sindillar primer Sindicat Independent de dones treballadores de la llar i de la cura.

Són les dones, majoritàriament immigrants, de classe baixa i baix nivell econòmic i social les que  assumeixen les tasques de cura a la nostra comarca, així com a la majoria de països del nord. Són les dones les que també decideixen, sovint, renunciar als seus interessos personals per cuidar familiars dependents. Àvies, mares, filles... són les que sostenen el treball de cura en condicions d'extrema vulnerabilitat.



Esperem que us hagi agradat el programa d’avui