dijous, 15 d’octubre del 2020

UNA DONA DIRECTORA D'ORQUESTRA. TRENCANT ESTEREOTIPS

 


Sigueu benvingudes i benvinguts  a un nou programa de “Amb veu de dona”, un programa de ràdio de Dones Reporteres de Mataró.

El programa d’avui tractarà sobre la música. El món de la música, ha estat al llarg de la història també un món d’homes, i si ens hem de fixar en directors importants ens costa trobar una dona fins hi tot actualment. Aquest no és el cas de la CLAUDIA DUBÉ ORANIES , que és la nostra invitada d’avui.

 La Claudia Dubé és la fundadora i directora de l’Orquestra de Mataró, qui va  decidir  agafar la batuta i  emprendre aquest repte. Ella és  la responsable que avui la ciutat tingui una Orquestra, formació estretament vinculada a la música clàssica. Volem agraïr la seva participació i el fet de compartir amb nosaltres la seva experiència.

De ben segur  que Mataró s’ha de sentir  orgullosa de tenir  l'orquestra, com ens en sentim nosaltres doblement : com a mataronines i com a dones. 

Tenim amb nosaltres la Directora de l’Orquestra,  per saber-ne més d’ella, de l’orquestra i del que representa aquest repte per una dona.

La Secció de “Perfil de Dones” la dedicarem avui a Ruth Bader Ginsburg, que fou la segona dona confirmada en el càrrec del Tribunal Suprem dels Estat Units, de les quatre que hi ha hahgut fins ara. La seva feina desembocà directament en la fi de la discriminació de gènere en moltes àrees de la llei i va treballar tot la vida per la lluita per la igualtat. Va morir el 18 de setembre de 2020 als 87 anys.

Ens agrada  que ens escolteu i que compartiu amb nosaltres aquesta  estona.

Si voleu escoltar l'entrevista que hem mantingut, podeu clicar a l'audio que acompanyem.