dimecres, 9 de juny del 2021

UNA NOVA MIRADA DELS MUSEUS. UNA PERSPECTIVA DE GÈNERE.

 


Bon dia !

 Sigueu benvingudes i benvinguts  a un nou programa de “Amb veu de dona”, un programa de ràdio de Dones Reporteres de Mataró.

En el programa d’avui entrevistarem a dues dones : MARGARIDA SALA I ALBAREDA , directora del Museu d’Història de Catalunya i CONXITA GIL I MARTIN, conservadora del Museu de Mataró.

Ambdós museus formen part de la  Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya. Aquesta xarxa té per objectiu, entre d’altres, generar una narració de la història de Catalunya comuna que permetin  fomentar noves mirades en els discursos, les metodologies i amb una clara visió educativa per arribar a  la  ciutadania i contribuir a crear una societat més justa i igualitària.

Ens agrada  que ens escolteu i que compartiu amb nosaltres aquesta  estona. 

Volem agrair la participació a les nostres convidades per acceptar compartir amb nosaltres  aquesta conversa sobre aquesta nova mirada igualitària  dels museus.

En la “Secció Perfil de Dones”, coneixerem avui a un conjunt anònim d’artistes feministes les  GUERRILLA GIRLS, que va néixer a Nova York l’any 1984. Podem definir-les com “La consciència del mon de l’art”. Reclamen no tan sols la presència de dones artistes en els museus sinó la recuperació del relat de les dones pintores, escultores i creadores que  la història ha oblidat o silenciat.

Fins aquí el programa d’avui que desitgem us hagi agradat i . Ens acomiadem fins aviat.