dijous, 7 d’octubre del 2021

DONES A COMMEMORAR 2021

 



Sigueu benvingudes i benvinguts  a un nou programa de “Amb veu de dona”, un programa de ràdio de Dones Reporteres de Mataró.
En el programa d’avui farem un canvi en el format habitual. Avui en aquest programa volem destacar i posar en relleu a tres dones que aquest any 2021 commemorem. 

Estem parlant de : 

EMILIA PARDO BAZAN I DE LA RÚA FIGUEROA, novel·lista, assagista i feminista gallega. És considerada la millor novel·lista espanyola del segle XIX i una de les escriptores més destacades de la història literària espanyola. Commemorem el 100 anys de la seva mort.



 CLARA CAMPOAMOR RODRÍGUEZ fou una advocada, escriptora, política i defensora dels drets de la dona. Commemorem 90 anys, que el 31 d'octubre de 1931, va aconseguir la igualtat de drets electorals de l'home i de la dona a l'estat espanyol, com va quedar plasmat a la Constitució republicana d'aquell mateix any, a l'article 36.

 

CARMEN LAFORET DÍAZ, escriptora, que va guanyar el primer premi Nadal, amb la novel·la Nada, quan tan sols tenia 23 anys. Commemorem els 100 anys del seu naixement.



Aquest ha estat un programa especial  de Amb veu de dona ,  de Dones Reporteres de Mataró, on hem volgut profunditzar més en el món de la dona,  avui  celebrant la commemoració d’aquest any 2021 de tres dones Emília Pardo Bazán, la Clara Campoamor Rodríguez   i  la Carmen Laforet Díaz.
  
Ens agrada  que ens escolteu i que compartiu amb nosaltres aquesta  estona. Ens acomiadem i us esperem d’aquí a  15 dies.