dimarts, 7 d’octubre del 2014

Dones per Dones








El passat dia 3 varem voler parlar de les dones que fan xarxes, que treballen juntes per la igualtat, aquí a la nostra ciutat, però també de dones que treballen per dones de fora, com són l'Enriqueta Vidal que representa al Colectivo de Mujeres de Matagalpa (Nicaragua)  o la Marga Riera que fa tasques amb les dones de Mali.


 


 Abans però, Dones Reporteres ens varem voler fer ressó d'un nou grup que reivindica la igualtat, que reflexionen i lluiten i treballen juntes,  Teixit de Dones, que el passat 26 de setembre, va projectar la pel-lícula El tren de la libertad, el tren de les dones que han reivindicat (de nou) el dret a l'avortament per protestar la ja retirada llei Gallardón, al Centre Civic Pla d'en Boet, amb gran èxit d'assitència. Abans de la pel-lícula es va fer un debat amb la Lourdes Muñoz i l'Eva. Per parlar de tot plegat varem poder parlar amb la Núria Padilla.


L`Enriqueta  Vidal és la presidenta dels grups de suport del  Colectivo de Mujeres de Matagalpa. Ella ens va parlar de com va sorgir la idea, de les primeres accions que es van realitzar, de la experiència de les dones allà. En definitiva, ens va fer una mica de història i també ens va parlar del futur.










 
La Marga Riera està a Mali, a l'Àfrica Occidental, a la capital Bamako. Allà fa tasques amb les dones i treballa amb una organització catòlica. Si voleu saber quina cosa és el karité i tot el que es pot fer al seu voltant, o cóm les dones de Mali confeccionen la seva roba amb les màquines de cosir que els hi compren, només heu de clicar aqui: