dissabte, 15 de novembre del 2014

Les noves masculinitats: un nou model de futur




Aquest mes de novembre Dones Reporteres dediquem els nostres programes a parlar del 25 de Novembre Dia Internacional de la Lluita Contra la Violència de Gènere i aquesta vegada hem demanat a Homes Igualitaris que ens donessin un cop de ma.

¿Per qué? Doncs perqué enfoquen la masculinitat des de perspectives diferents a la tradició que és, per definició, patricarcal i masclista. Els vam voler preguntar: què volen construir? cóm ho volen construir? quines passes donen per portar-ho a terme?

I per parlar d'aquests Homes Igualitaris vam comptar am la presència d'en Juanjo Compairé, memebre d'Haige Catalunya i mestre jubilat. També ens va ajudar la Cristina Sarrà, membre fundadora de Dones Reporteres i una integrant activa del Colectivo de Mujeres de Matagalpa.

La violéncia té moltes arestes, moltes cares, per això cal que tots, homes i dones, posem fil a l'agulla i cosim un gran xarxa de solidaritat. No podem minimitzar amb el llenguatge el que és maltractament, maltractar no és una baralla que pot passar en un moment determinat i no te cap conseqüència. El maltractament, la violència, porta implícita una càrrega d'odi cap a l'altre i té molt de dolor al darrera.

No es pas un camí fàcil, tenim molta feina a fer, però segur que junts ho aconseguirem més aviat.

Si voleu saber el que ens va explicar el Juanjo i la Cristina, cliqueu aquí: