dissabte, 22 de novembre del 2008

La diputada d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Imma Moraleda, ha afirmat aquest matí, en el marc de la “I Jornada sobre violència


Imma Moraleda: “Mentre continuï la violència de gènere, es continuaran vulnerant el drets fonamentals de les dones”.

La diputada d'Igualtat i Ciutadania ha participat avui a la “I Jornada sobre violència masclista”. (Diba.cat 13.11.08)


La diputada d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Imma Moraleda, ha afirmat aquest matí, en el marc de la “I Jornada sobre violència masclista” celebrada a Mataró, que “la violència contra les dones és una de les conseqüències més contundent de les relacions de desigualtat encara existents entre dones i homes”.
Per això, ha assenyalat Moraleda “cal incidir en l'arrelament cultural i social de la violència contra les dones i fer visibles els elements que fan que aquesta violència perduri i, sovint, es justifiqui. En aquest sentit, la sensibilització, la prevenció i el treball en xarxa són, sens dubte, línies de treball en les quals cal seguir avançant, imprescindibles perquè les nostres intervencions siguin efectives, i per fer un abordatge integral de la problemàtica i coherent amb la nova Llei del dret de les dones”.

Aquesta “I Jornada sobre violència”, organitzada per l'Ajuntament de Mataró amb el suport de la Diputació de Barcelona, s'emmarca en la commemoració anual del Dia Internacional contra la violència vers les dones. En aquest sentit, la diputada d'Igualtat i Ciutadania ha afirmat que el enguany aquest Dia Internacional ve marcat per dos esdeveniments: “la celebració del 60 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, que ens obliga a reflexionar sobre el fet que mentre continuï existint la violència de gènere, es continuaran vulnerant els drets fonamentals de les dones. I d'altra banda, l'aprovació a Catalunya de la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, que és, sobretot, una llei que vol fer efectius els drets de les dones i que ha de ser un instrument que permeti abordar de forma integral totes les formes de violència que s'exerceixen sobre les dones”.

Imma Moraleda ha finalitzat el seu parlament afirmant que “la nostra voluntat és la de continuar donant suport als ajuntaments de la província de Barcelona per seguir impulsant polítiques d'igualtat entre dones i homes, perquè creiem que és el marc ideal des del qual abordar la violència de gènere”.