dilluns, 12 de desembre del 2011

Xarxa de dones

Volem compartir la tertúlia d´avui amb un grup de dones de la nostra ciutat que d´una manera informal han constituït una veritable xarxa de dones.

També, durant el programa tindrem l'ocasió d'entrevistar a l'Anna Maria Vidal que ens parlarà dels Cercles de dones.

Abans d´entrar a la conversa voldríem definir la paraula xarxa.

La Gran Enciclopèdia Catalana, en dóna varis significats:

Conjunt de persones o coses enllaçades entre elles.

(En pesca).orneig de pescar,constituït per un teixit de fils nuats, formant una retícula quadrada o de rombes, anomenada malla

(En el circ), malla col·locada horitzontalment, sota els aparells gimnàstics (anelles, trapezis...) quan els exercicis acrobàtics poden ser perillosos, per amortir les possibles caigudes del acròbata

Aquesta última definició, si pensem quan moments a la vida hi ha d' “exercicis perillosos”, ...que bé funciona tenir xarxa que ens ajudi a amortiguar.

És ben curiós, les xarxes acostumen a ser fenòmens associatius femenins. Dones que volen intercanviar experiències, oportunitats de feina, amistats...i aquests intercanvis ens permeten organitzar trobades,conferències o tallers per ajudar-nos en la nostra vida professional o personal.

Sovint les xarxes neixen per generació espontània i solen tenir més fortalesa que projectes a vegades planificats oficialment.

Aquestes xarxes aporten amistat, solidaritat, entreteniment ,coneixement i com no ens ajuden a despertat la intel·ligència, aquesta intel·ligència emocional que totes i tots portem amagada.

(...)

La tertúlia d'avui, ens ha permès descobrir una xarxa de dones singulars, sovint ens agrada teoritzar, donar importància a grans xarxes, ara les xarxes socials a través d'internet ens facilita poder estar en contacte amb molta gent, fa que continuament estiguem en xarxa, però la xarxa de dones que avui han participat a la tertúlia ens ha facilitat la descoberta d'una sezilla xarxa que ha demostrat la importància d'estar sempre connectades.


Podeu escoltar el programa sencer a: