dimarts, 20 de novembre del 2012

Microviolències (tertúlia)



 Les microviolències es manifesten en diferents àmbits, en la parella,a la feina, entre amistats,
La socialització de gènere en el homes basada en el model de masculinitat tradicional, produeix una buidor afectiva,una creença de superioritat .

Per altra part manté uns privilengis i unes comoditats dins la relació de la parella,justificats per les “normes”  patriarcals de gènere que historicament hem acceptat..

Hem d´estar amentents a les microviolències encobertes, sobretot les dones que tenen una forta dependència de l´”aprovació masculina”.Elements com el silenci en la relació de parella,l´escasetat de reconeixement ,la desautorització,la desqualifiació,la desvalorització ,la culpabilitazació ...

O  alguns comportaments masclistes d´autojustificació, d´excuses per evitar corresponsabilitzar-se de tasques i feines que construirien un vincle respectuós i igualitari .Intentat mantenir una “bona imatge”, “quedar bé”,davant de les amistats .

Tots aquests micromasclismes i microviolències colpegen diariament a la dona , en la relació de  parella, provocant esgotament.

Que els homes reconeguin  l´existència  d´aquestes microviolències és un repte.,un pas imprescindible per un canvi en la masculinitat tradicional ,desenvolupant l´autocritica en l´exercici del poder en les relacions, perquè siguin més igualitaries, deixant d´exercir aquests mecanismes.

Això requereix un gran esforç..Avui a la  tertúlia hem escoltat com orienten el “Col.lectiu d´Homes igualitaris”,la seva feina per combatre aquesta lacra. La socialització “del desig de domini”. ha de ser transformat pel respecte, el compartir i la igualtat.
Aquests són els desitjos de DONES REPORTERES.


Podeu escoltar el programa sencer: