diumenge, 7 d’abril del 2013

Dona i moviments socials


Aquest mes les DR volem fer ressò dels Moviments Socials, com no, DR treballem pel canvi, per la reflexió i per la transformació, aquests elements que surten de manera espontània i que la majoria de vegades acaben donant forma a l’anoment moviment social.
Molts son els moviments socials que han marcat historia: el moviment obrer, el moviment anticapitalista , el moviment feminista, l’ecologista i com no esmentar el més recent moviment dels indignats o “perro flautas” com moltes persones anomenaven,  i un llarg llistat de moviments que s’han esdevingut per crear canvi en el nostre planeta. 
Seguim lluitant i elaborant propostes de canvi perquè l’esperit inconformista de moltes de nosaltres no ens deixa descansar i  només depèn de nosaltres que elaborem aquest canvi. Hem estat molts anys en que el ramat d’ovelles era portat per un percentatge molt petit de gent versus un alt percentatge de ciutadans que hem cridat ben fort i aixecat les nostres mans. Per tant, si volem canvis, només nosaltres podem fer-ho des de l’acció, el compromís i la transformació, per tant cal decidir.
Estem en un moment històric i social en que els i les ciutadanes ens estem mobilitzant més que ens els últims darrers anys, havíem adoptat una actitud conformista i passiva, la situació política, econòmica i social actual ens està forçant i “obligant” a posicionar-nos i això és molt positiu, doncs davant la crisi està el canvi i el despertar de la societat!
Les retallades, la no cobertura de les nostres necessitats més primàries, etc. Ens han forçat a unir les nostres forces i crear juntes un altra manera de veure el món.
De tot això, han nascut i segueixen neixen els moviments socials, que des de fa molts anys han apostat fort i han lluitat per aconseguir un món més equitatiu.
La dones portem anys dins de la lluita. Com no, podem parlar del moviment feminista, un moviment que sorgeix de la necessitat de transformació de la societat en un pastís més equitatiu i menys discriminatori vers les dones.
Avui dia  tenim al capdavant i com a líders a moltes dones que amb els anys han lluitat a cap i espasa per cridar el seu nom ben fort i apostar també per la transformació. Entrem en una era en la que les dones tornem a agafar els regnes del nostre camí, amb força i valentia, amb claretat i serenitat , i tot i saber que el camí és llarg i feixuc, serem capaces de deixar una gran petjada en la era de la transformació, política, econòmica i social.

Sandra Fullola


Pots escoltar el programa sencer a:

2 comentaris:

Joana ha dit...

He estado escuchando vuestro programa y no esta del todo mal, aunque me ha parecido que la entrevista más interesante y entretenida era la primera señora la Sra. Del Rio y considero que ha sido demasiado corta, habéis dado demasiado cobertura a una política Sra. Muñoz (PSC). Si por un lado estáis hablado de movimientos sociales (feminismo) como puede ser que se minimice la intervención que realmente esta hablando de los movimientos sociales y se maximice y se de cobertura a una política de un partido que ha ninguneado y mantenido políticas de no apoyo a los movimientos sociales. Creo que os quedáis cortas en vuestras pretensiones y es más un quiero que un puedo. Si lo que pretendéis es hacer un programa radiofónico desde la perspectiva de género empezar por dar una cobertura real y no partidista e interesada de los temas. Un Saludo y muchas gracias
Joana

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.