dissabte, 29 de novembre del 2014

Diferents modalitats de violència de génere





Seguint amb els actes d'aquest mes de novembre, Dones Reporteres vol parlar dels diferents tipus de violència que pateixen les dones i per poder-ho fer hem convidat a una col-laboradora nostra, la Montse Prat.

La violència de gènere és la que entenem que es fa entre un home i una dona, ell l'agressor, ella l'agredida, normalment ell és parella o ho ha sigut. Però aquesta violència té moltes maneres d'aparéixer, posem-hi noms.

La violència física és la que s'empra vers el cos de la dona produint dolor, amb mal o risc de produir-lo i qualsevol maltracta que afecti a la seva integritat física.

La violència psicològica és la que ocasiona un dany emocional i disminució de l'autoestima, que perjudica el desenvolupament personal, que vol degradar o controlar les accions, comportaments, creences, amb l'assajament, la fustigació, la restricció, la humiliació, la deshonra, el descrèdit, la manipulació o l'aïllament.

La violència sexual és qualsevol acció que  impliqui la vulneració del dret de la dona a dedicir sobre la seva sexualitat, amb amenaces, coerció, us de la força o intimidació. Això també inclou la violació dins del matrimoni- També contempla aquest apartat la prostitució forçosa, l'explotaciò, l'esclavitud, l'assajament, l'abús sexual i la trata de dones.

La violència económica i patrimonial és la que priva de recursos econòmics a la dona, siguin bens patrimonial o laborals.

La violència simbòlica és la que es fa mitjançant estereotips de dominació, desigualtat i discriminació en les relacions socials, fent esdevenir quelcom natural la subordinació de la dona...

Si voleu escoltar el què ens diu la Montse Prat i cóm li pregunta la Pili G., quina agenda ens plategen la Touraya i la Lea, cliqueu aquí: