dissabte, 24 de gener del 2015

Violéncia de gènere, una vegada més...

Ens fem ressò de les dones que, just començar aquest 2015, tornen a patir la violència en mans de les seves paralles, algunes assassinades, d'altres a l'hospital.
Dones Reporteres formem part activa de Teixit de Dones i el passat 21 de gener es va fer una concentració davant l'Ajuntament de Mataró per mostrar el rebuig que aquests fets mereixen, una denúncia molt necessària i justificada. Es va llegir un manifest que creiem que ha d'estar també en el nostre blog per compartir-ho amb qui ens segueixi habitualment:


“Cap agressió a una dona
sense resposta ciutadana”

Som aquí per expressar la nostra condemna i rebuig a la violència masclista.
Ahir ens va colpir l’agressió brutal a dues dones mataronines presumptament a mans de la parella d’una d’elles. Els seus veïns i veïnes, el barri, l’escola... tots i totes estem consternades per la violència sense justificació a la qual van ser sotmeses. I esperem que puguin recuperar-se el més aviat possible.
També avui tenim present la dona assassinada aquesta matinada a mans de la seva parella a Terrassa, com tenim present a tantes i tantes dones mortes per violència masclista. Són xifres insuportables per a qualsevol societat però, sobretot, per les societats que volem avançar en la igualtat.
És responsabilitat nostra comprometre’ns a eradicar el comportament masclista, que no oblidem prové d’una societat patriarcal encara molt arrelada socialment. Les conseqüències de no fer-ho les trobem en la violència exercida sobre les dones pel fet de ser dones.
DIR NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA és actuar en la prevenció i la sensibilització amb les joves i els joves en matèria de gènere i l’eradicació de la violència masclista. Considerem que la joventut és clau per aconseguir una societat amb futur que deixi enrere el model patriarcal i les actituds masclistes i avanci cap a la igualtat entre homes i dones.
DIR NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA és dedicar diners i professionals suficients per part de les institucions que intervenen en l’atenció i acompanyament a una dona víctima de violència, i als seus fills si en té.
DIR NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA és teixir una xarxa ciutadana per sumar esforços per l’eradicació d’aquesta xacra que no ens deixa avançar en la igualtat.
Les dones i els homes que som avui aquí, i d’altres que s’hi sumaran, ens comprometem a posar en valor les relacions d’igualtat entre dones i homes; a solidaritzar-nos amb dones que pateixen violència; a denunciar qualsevol situació de violència; a participar col·lectivament en la denúncia de la violència masclista.
DIEM: CAP AGRESSIÓ A UNA DONA SENSE RESPOSTA CIUTADANA!
DIEM: NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA!
Mataró, 21 de gener de 2015