dijous, 29 de juny de 2017

Ventres de lloguer







Dones Reporteres de Mataró vam voler parlar d'un tema que darrerament està en les converses de molta gent i, com no, també en els mitjans de comunicació, els Ventres de lloguer (també té un nom més políticament correcte: maternitat subrogada).

El debat comença ja en la terminologia. De fet  la designació del concepte "engendrar un fill en un ventre que no és el teu, per encàrrec"...porta a llenguatges diferents i ben segur que l'ús de cadascú posiciona quina visió d'en té.

Com bé us podeu imaginar, moltes són les preguntes que ens hem formulat davant d'aquest fet: Qui lloga un ventre? Qui subroga la maternitat? Són parelles que no poden tenir fills i així en tenen de propi? És una maner de seleccionar el teu fill o filla? Què passa amb els vincles que s'estableixen entre la parella i la mare gestant? Hi ha conseqüències pels infants?.

Per ajudar-nos a reflexionar sobre un tema tan complexe vam tenir com a convidat al Dr. Norbert Bilbeny, catedràtic d'Ètica per la Universitat de Barcelona, és a dir, vam voler saber que hi diu la Ètica.

També vam tenir el testimoni de la Carla Vidal, del col·lectiu Son nuestros hijos, un tall de veu extret d'una taula rodona on vam assistir a la Biblioteca Antoni Comas el Dia Internacional sobre la Salut de la Dona.

I, finalment, la Montse Prat, infermera de l'Hospital de Mataró.

Si voleu saber que hi diu la Ètica, o quin testimoni ens va donar una mare que va utilitzar aquests serveis, o bé que ens va dir la tècnica amb la Salut de la Dona, cliqueu aquí: