dilluns, 15 de febrer del 2021

LES DONES AL FORN DEL VIDRE




Bon dia a tothom. Un divendres més Dones Reporteres estem contentes de retrobar-nos amb vosaltres i  compartir  el nostre programa que també és el vostre “Amb veu de dona”.

Mataró ha estat una de les ciutats pioneres al llarg de la historia, pel que fa al cooperativisme. Al 1864 naixia “l’Obrera mataronense”, anys més tard  “La maritima” cooperativa de consum dels pescadors, “La constructora mataronense”  formada per constructors de la ciutat. 

Però avui volem parlar de “Les Cristalleries de Mataro”, coneguda popularment com “El forn del vidre”. 

Per parlar-ne avui tenim amb nosaltres la MERÇE CALPE DURAN llicenciada en ciències físiques, però no la volem entrevistar per la seva formació sino per la vinculació que va tenir amb el Forn del Vidre, que’‘n’ es bona coneixedora. 

Però bé sabeu que volem donar veu a les dones, i amb la Mercè conversarem sobre “les dones al forn del vidre”.

 Pel que fa a La Secció Perfil de Dones  avui parlarem de la JOSEPA MOREU I FORNELLS,  nascuda a Mataró el 1857, coneguda familiarment com Pepeta, intel·ligent i de caràcter independent, va ser una dona que va viure la vida com va sentir en cada moment, cosa que en la seva època i com a dona no era gens fàcil.   

Agraïm  a la convidada que ens han volgut regalar part del seu temps , i també a vosaltres que ens escolteu a través de la `ràdio.  

Us esperem d’aquí quinze dies amb un nou programa de “Amb veu de Dona”.