dimarts, 14 de febrer del 2012

Ecofeminisme (tertúlia)

Iniciem avui una nova tertúlia per parlar d´ECOFEMINISME.

Parlar d´aquest tema a “Dones Reporteres”ens ha suposat descobrir un nou pensament,això ens ha possibilitat documentar-nos,formar-nos, i també discutir.

Però avui a la tertúlia volem fer un pas més i és a més de compartir, parlar-ne amb persones que d´una manera o altre són “executores”, d´aquest corrent, d´aquest pensament.

La setmana passada, en l´entrevista que varem fer a Alicia Puleo, (Doctora en Filosofia, i membre de la Càtedra d´estudis de gènere de la Universitat de Valladolid) experta en Ecofeminisme , ens va permetre entendre d´una manera més col.loquial que s´amaga sota aquest concepte.

Alicia Puleo,pertany a un dels corrents que enten els dos conceptes (ecologia i feminisme), no com a conceptes oposats ,sino complementaris.

Destaca la importància de la naturalesa, (la terra, el sentit ecològic...), com a salvadora, com alliberadora.

Per tant resalta la corresponsabilitat de les persones d´actuar en l´ecologia.

Però totes aquests conceptes no tenen valor si es queden en el pla de les idees, del pensament.

Cal doncs que aterrem i que parlem i, des de la praxis, des dels aspectes més senzills, des dels “fers” més quotidians....

És per aixó que avui volem conversar amb unes persones que han incorporat un estil de vida. Que en el seu fer de cada d
ia executen aquestes accions, de corresponsabilitat, de cura a la natura, d´organització, del valor del que es “petit”...

Maneres de fer, que poden ser fruit d´aquestes reflexions de l´ecofeminisme. Parlar d´ecofeminisme és parlar de :

La terra, ...de les dones,... d´ecologia,... de la Pau, ...de salut,...de la cura,...del compartir, d´alimentació...i un llarg etc..

Però, tot aquest reguitzell de paraules perden sentit sinó formen part d´una actitud personal i
col.lectiva.


Voldriem saludar a les nostres convidades d´avui. Són la Patricia Huelva, pertany al collectiu “grup d'autosuficìència i intercanvi” de Mataró.

Jordi Bonet de l'escola Esbioesfera de Cardedeu

Laia Alonso de la Cooperativa de consum de la Estrella de Mataró



Podeu escoltar el programa sencer:




1 comentari:

revolta global del maresme ha dit...

invitació:

Companyes.

Una setmana abans del dia internacional de la dona treballadora, presentem un acte que realitzarem al centre cívic de Premià de Mar denominat DONES I REVOLUCIÓ. Sense deixar de costat els debats habituals que ofereix el món del feminisme, pensem que pot ser interessant oferir una perspectiva àmplia del paper de la dona en els procesos revolucionaris i plantejar obertament la relació entre les lluites de gènere contra el patriarcat i el qüestionament del sistema capitalista com a parts d'un mateix combat emancipador.

L'acte tindrà un format diversificat i inclourà la projecció del petit documental "Fuí, soy y seré" sobre la vida i obra de la dirigent marxista revolucionària Rosa Luxemburg.

Presentarà la sessió Carlos Cansino, jove estudiant i membre de RG-EA de Premià de Mar. Intervindrà a continuació, Griselda Ballester, feminista premianenca, que ens parlarà dels drets de les dones avui i en especial en el relatiu a l'avortament i la nova ofensiva del PP en aquests temes. Abans de la projecció del documental en Jordi Mir, professor d'humanitats de l'UPF tractarà sobre el tema "Revoltes en femení. Les dones i les revolucions viscudes". Tancarà l'acte la Vanessa Mercadal, militant de RG-EA de Girona i treballadora social dedicada a problemàtiques de violència de gènere, que explicarà el lligam entre l'anticapitalisme i el feminisme.

Us esperem.

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista del Maresme

Divendres 2 de març a les 8 del vespre
Centre cívic de Premià de Mar
C./ Esperança, 19

revoltamaresme@hotmail.com