dimecres, 14 de març del 2012

Encara hi ha motius per celebrar el 8 de març?

Aquests dies celebrem el dia de la dona, hi ha una data concreta, que es el dia 8 de Març, el dia Internacional de les dones. La raó és de totes conegudes, la valentia d’unes dones de manifestar el seu malestar per les males condicions del seu treball.

Des del 1911, que es va institucionalitzar la commemoració d’aquesta jornada, ara fa 101 anys, però encara seguim lluitant pels drets de la dones.

Dones Reporteres hem centrat el debat dels nostres programes “amb veu de dona”, preguntant-nos si "encara hem de reivindicar el dia internacional de la dona”.

I és de justícia analitzar-ho en la conjuntura actual. És a dir a casa nostra i en ple S.XXI.

Immerses en plena crisi econòmica, crisi provocada pel mercats, els drets de les dones, tiren enrere i és retallen inversions en serveis públics, que hem anat consolidant aquest darrer segle. Serveis que ens han permès a les dones poder alleugerir la conciliació de les nostres vides personals i professionals.

Les retallades afecten de forma directe i indirecte a les dones, però d’una forma molt especial a les dones treballadores, que són les que pateixen la crisi de més a prop.

Aquesta crisi impacte frontalment contra les dones, expulsant-les del mercat de treball.
I accentuant molt més la precarització del treball femení. Tot això repercuteix negativament sobre ella mateixa, el seu entorn i la societat en general.

Celebrar el dia internacional de la dona, és la manera d’evidenciar les desigualtats, sabem que aquestes desigualtats no es solucionen amb un sol dia, Però si que és l’ocasió per fer-nos visibles, i reclamar el nostre drets en el treball, en la societat i en les diferents esferes del món públic.

Celebrar el dia internacional de la dona, ha de servir per avançar cap a una societat que respecti les nostres diferències i avanci cap a l’equitat entre les persones.

És per això que dones reporteres creiem que hem de celebrar el 8 de març, com a dia internacional de les dones, però també hem de celebrar el dia 9, el 10, l´11, es a dir cada dia de l’any per aconseguir una igualtat real.





Ir a descargar