dilluns, 14 d’octubre del 2013

Dona i discapacitat intel·lectual (2 part)

Avui volem continuar parlant de la discapacitat. En el programa anterior ens va permetre conèixer la Fundació Maresme i els diferents projectes que treballen  per anar desenvolupament la seva tasca d’ inclusió de les persones amb diferències .També ens permeté entrar en un anàlisi més concret sobre la perspectiva de gènere i la discapacitació .Els estereotips que hem anat construint al llarg de la història de l’ assignació de rols en les dones i els homes, és dóna també en aquest grup de persones?

Les persones, les dones amb necessitats diferents, hem d’entendre que no són dones malaltes sinó que són dones amb necessitats diferents.
Hem de treballar entre totes i tots per anar desenvolupant una societat que sigui cada vegada més  inclusiva i que faciliti el desenvolpament de totes les persones

Hem de fomentar l’ intercanvi entre aquestes dones per tal que puguin compartir coneixements i al mateix temps fomentar l’ associacionisme com un espai d’ enriquiment personal.

Fomentar iniciatives que tractin  la discapacitat des d’ una perspectiva integradora.
Si fins fa poc ser dona , era sinònim d’ invisiblitat, ser dona i discapcitada és una doble invisibilitat?

Dones reporteres volem contribuir a trencar aquest mites, aquest esterotips i és per això que avui volem conversar amb unes noies, amb unes dones perquè ens puguin explicar la seva experiència, la seva vida personal i laboral, i com han trobat un biaix cap aquesta inclusió que totes i tots desitgem.

Ens acompanyen….
-       Maria Dolores Carmona Carmona. Treballa al menjador del CEO
-       Ana maria Rubio Gibert, treballa al CEO…
-       Carolina Garcia, treballa en una empresa ordinària…

També volem agrair i donar presència de la Mireia Martín i la Gemma Pallarés, que ja ens acompanyaren el darrer programa i ens van ajudar a introduir el tema.