dijous, 9 de gener del 2014

Re-inventar-se

Dones Reporteres en el programa de la setmana passada vàrem parlar de la salut emocional. Ens permetè  conversar sobre la importància de l’equilibri entre la salut física i l’emocional.
I aprendre d’ algunes actituds que cal tenir en compte per aquest equilibri.


Vàrem descobrir que a vegades una “mala salut” emocional, és un  signe de que  a la persona li convé fer algun canvi. Dit així sembla molt fàcil, però...


Els canvis no són senzills, sovint suposa trencar amb la seguretat, amb la comoditat, cal replantejar idees, trencar estructures...i cal sobretot, controlar el que en diem “les emocions negatives”,  per tant cal que, per oposició, fomentem les emocions, els estats d’ànims positius, que d’entrada ens acompanyin en aquest procés de transformació


Cal fer una avaluació personal, una aturada i  saber on sóc, quins són les raons personal o bé de l’entorn  que em porten aquest planteig.


Charles Darwin va dir “No és l’espècie més forta la  que sobreviu, ni la més intel·ligent, sino la que respon millor al canvi”


Doncs avui volem parlar de “Reinventar-se”, de “Reinventar-nos”. I volem fer-ho des de l’experiència d’unes dones que, per motius diferents, s’han reinventat.


Coneixerem l’experiència personal de cadascuna d’elles, però a més ens permetrà aprofundir des del coneixement més compartit amb una coach.


Aquest nom tant popular avui dia, que si l’hem de traduïr en diriem una “entrenadora”, però millor serà que ens ho expliqui, amb més profunditat, ella mateixa.


Comencem doncs, un nou programa, tot descobrint des de la perspectiva de gènere, què suposa fer canvis en la teva vida..


Ens acompanyen:

Mercè Alabarce, que de formació és Educadora Social, ara es dedica a l'àmbit de l'alimentació saludable.

I també Carol Sánchez, que s`ha dedicat molt de temps a la ràdio i ara fa de coach

I com no totes les companyes de Dones Reporteres, que hem treballat en la preparació del programa.

La tertúlia d’ avui ens ha fet reflexionar en l’ important que és “aturar-nos” en la vida, per pensar.
I poder dedicar energia per anar cultivant l’optimisme que ens ha de portar a una bona salut emocional.

Goleman, aquest estudiós que fa anys que treballa en el que ell mateix ha anomenat la intel·ligència emocional, i que desenvolupa les habilitats que tenim les persones per  gestionar les emocions , demostra que les optimistes tenen una fisiologia especial per lluitar contra les adversitats.

Com diu la nostra convidada al programa d’avui, la coach Carol Sánchez, en l’entrada del seu blog :”Em descrobreixo i em reconstrueixo a cada pasa que faig”.

Els darrers programes  hem parlat de salut emocional i de com hi ha persones que fan un tomb a la seva vida,  es reinventan, no busquen res més que la felicitat.

Aquesta felicitat emocional que només es té en l’ equilibri i la satisfacció, que a vegades són el valor de les petites coses. Aquest és el que desitgem Dones Reporteres, que sigueu, que siguem molt feliçes.

Volem agrair la participació de les nostres convidades, però sobretot els elements, les idees  que han posat sobre la taula. A n’en Carles, pel seu suport tècnic, i a totes les persones que ens escolteu, la vostra fidelitat.

El desig de Dones Reporteres, és continuar treballant per la igualtat entre totes les persones.
Acabem així un nou programa de “Amb veu de Dona”

Som Dones Reporteres de Mataró