diumenge, 22 de febrer del 2015

Dones que viatgen, dones viatgeres, viatges amb perspectiva de gènere

Moltes dones viatgen soles. Quins son els motius que impulsen a una dona a embarcar-se en un viatje? Són molts i moltes diversos…

Avui en el nostre programa hem pogut veure diversos exemples i històries de dones que un dia van decidir viatjar soles; exemples de dones valentes i capaces.  Valentes per engegar soles un projecte i capaces per la quantitat d’eines que tenen a les seves mans per poder autogestionar-se i empoderar-se.  Dones que un dia van iniciar un viatje i que mai més van tornar a ser les mateixes…..

La historia ens diu que la dona ha tingut que sobreviure a moltes coses, moltes històries de vida que ningú n’ha parlat mai pel simple fet d’haver nascut dones. Però, per altra banda, també s’ha demostrat que nosaltres som unes supervivents, perque tot i la invisibilitat, hem lluitat fort i de valent per donar-nos a conèixer. 

Els viatges que fem ens  fan créixer i evolucionar, ens fan sentir i viure però sobretot empoderar-nos.  Com aquest viatge de vida que fem, un viatge en el que deixem històries passades i en comencem d’altres, un llarg viatge que ens ajuda a anar lluny o algunes vegades tornar al passat per a aprendre, un llarg viatge de vida que ens ofereix l’oportunitat de ser lluitadores i una peça clau de transformació social.

Abans d'aquesta reflexió final que ens va fer la Sandra, Dones Reporteres Amb veu de dona, vam voler entrevistar a una agència de viatges anomenada Focus On Women, una agència diferent que amés de preparar viatges per dones, crea xarxes allà on van amb les dones del lloc de destí. La Pili González va entrevista a una dona viatgera, una dona jove (poc més de 30 anys), la Cristina Chaves. La Marisa va entrevistar a dues Dones Reporteres, la Lea i la Touraya, que ens van explicar la seva experiència viatgera...

Però si voleu escoltar tot el que vam dir les unes i les altres, si voleu saber quina música hi vam posar, cliqueu aqui: