dilluns, 1 de juny del 2015

La dona, la salut i l'alimentació





Es important anar cap a una alimentació que tingui en compte les necessitats de les persones i això passa per agafar la responsabilitat de la nostra pròpia salut, passa també per acceptar-nos i escoltar-nos més per arribar a connectar amb allò que realment desitgem i necessitem, transformant o transmutant allò que ens agrada o que ens beneficia.

El nostre cos es savi i si no l'escoltem ens anirà murmurant missatges, si seguim sense escoltar-lo, acabarà udolant i manifestant-se en una deficiència energètica o malestar físic que por esdevenir malaltia.

És important trobar allò que a una li va bé i aprendre els principis nutricionals que ens va bé segons la nostra constitució (herència genètica), la nostra condició i l'etapa vital en la que ens trobem...

La transició cap a una alimentació més conscient i més sana s'ha de fer progressivament, no ens hauríem de creure aquelles dietes -sense sentit- que prediquen canvis ràpids i espectaculars o que simplement les seguim perquè estan de moda i tothom en parla.

Però si volem anar encara més enllà, hem d'anar cap a una alimentació més natural i sostenible amb el nostre planeta, hem de cuidar el cos físic i el mental tant com les nostres emocions...

Per parlar de l'alimentació i del seu abast hem comptat amb la Dra. Anna Bonamusa Ventura, pediatra i coach nutricional, i amb la Margarida Imbernón, nutricionista-dietista de la botiga d'aliments ecológics El Pi de Mataró. 

Si ho voleu escoltar sencer, cliqueu aquí: