dilluns, 26 d’octubre de 2020

LA DONA AL MÓN RURALBon dia!. Un divendres més  volem compartir amb vosaltres   “Amb veu de dona”, el programa quinzenal  de radio de Dones Reporteres de Mataró. 

Aprofitant que el dia 15 d’octubre va ser el dia Internacional  de la dona rural, hem pensat que seria interessant aprofundir-hi i donar veu a un sector molt silenciant, ens referim al paper de la dona en el món de la pagesia. 

Com tantes professions, el de la pagesia es un món masculinitzat, a on a més la transmissió de la terra s’ha fet  via masculina.  La dona ha estat invisibilitzada. 

Avui volem debatre sobre aquesta qüestió. I ho volem fer parlant del rol de la dona en el món rural, com era i com és ara. l’organització de la casa, i també la seva aportació en el treball de producció de la terra.

 Per parlar-ne de tot aixó comptem amb la MARIA CAÑELLES que ens explicarà   com ha estat la seva vida com a pagesa   i  la CATHY LORTON que ens parlarà del paper que juga la dona en aquets moments en el món rural. 

 Ens agrada, en la Secció de Perfils de Dona , descobrir alguna dona, d'aquestes que com tantes d’altres ha estat silenciada. Però avui la dedicarem a LES ESPIGOLADORES. Espigolar era una  activitat tradicional que es realitzava antigament als camps. Persones amb pocs recursos ( majoritàriament dones  nens) recollien als camps dels agricultors els excedents com espigues de blat, fruit sec o olives, una vegada ja havien fet la collita.

 Gràcies per acompanyar-nos. Fins aviat

 Si voleu compartir la conversa amb les nostres convidades podeu fer-ho escoltant l’àudio que acompanyem.