dijous, 20 d’octubre del 2022

La Dona a l’antiga Roma

 

Bon dia !     

Sigueu benvingudes i benvinguts  a un nou programa de “Amb veu de dona”, un programa de ràdio de Dones Reporteres de Mataró.

En el programa d’avui parlarem sobre La dona a l’antiga Roma. El terme sororitat se  l’ha fet seu el feminisme per significar la vinculació o fraternitat entre les dones. Podem parlar de sororitat entre la dones romanes?.

Per aprofundir més sobre aquest tema, tenim amb nosaltres a la  PATRICIA GONZÁLEZ GUTIERREZ, a qui agraïm la seva presència i disponibilitat. 

La nostra convidada es  llicenciada en Historia i Ciències de l’Antiguitat  por la Universitat Complutense  de Madrid. Doctorada amb  una tesis sobre el control de la natalitat y del cos  femení a Roma i Màster en Estudis de Gènere per la Universitat de Sevilla.

Escriptora, professora i investigadora   ha fet nombroses conferències  i publicacions . Autora de Soror. Mujeres en Roma. També ha estat  assessora històrica de la sèrie El corazón del Imperio  de Global Set de Movistar, precisament sobre les dones a Roma.

En la “Secció de  perfil de dones”,  l’Ana García ens parlarà  de  l’escriptora ANNI ERNAUZ, guanyadora del Premi Nobel de Literatura d’enguany.

Ja saps oient que ens escoltes, que ens pots proposar temes per ser tractats a “Amb veu de dona”. La participació es també un valor,  ho pots fer enviant-nos un correu a donesreporteres@gmail.com. 

Fins aquí el programa d’avui. Ens acomiadem desitjant retrobar-nos  d’aquí quinze dies.Ens agrada  que ens escolteu i que compartiu amb nosaltres aquesta  estona. 

Si voleu escoltar el que hem parlat ho podeu fer clican l’àudio que acompanyem.