dissabte, 2 de novembre del 2013

Avui parlem de la Llei de l'Avortament

Iniciem avui un nova tertúlia. Les dones reporteres, acostumen el mes d’ octubre a  dedicar  els nostres programes a parlar de l’avortament, tot aprofitant que el 28 de setembre és el “dia internacional per la despenalització de l’avortament”.


Vàrem tenir ocasió de parlar-ne en un programa fa just ara un any, i anunciàvem alguns canvis, i ho tractàvem com una amenaça. Dissortadament, l’ amenaça es comença a complir.


Ens referim a la reforma de la Llei que s’està discutint al Congrés de diputats, i que es vol modificar retallant  alguns dels supòsits bàsics.


Fa uns quants dies, quan el ministre Gallardón, estava fent la seva intervenció unes dones representants de Femen (Grup de protesta feminista),varen desplegar la seva queixa, el seu activisme a favor de la llei tot cridant: l’avortament és sagrat.


No cal parlar del sentit de la paraula sagrat,”això és sagrat”, es una expressió que utilitzem en el llenguatge popular, per dir que això no es pot tocar..


Doncs bé aquelles activistes, mostraren el desacord, pintat en el seu  cos aquesta expressió.
.
Molt  hem hagut de lluitar per arribar fins aquí i ara ens  volen restringir aquest dret.
La denuncia, l’ empipada...,Dones Reporteres, la mostràrem en el darrer programa, avui volem fer un pas més.


I volem centrar la nostra tertúlia a debatre:


Quina ha de ser la nostra actitut davant d’aquesta situació? Nosaltres com a dona a nivell individual i nosaltres com a col.lectiu.


Creiem que la pedagogia es clau per fer entrendre a tothom el que està passant, però també creiem que cal que incidim molt amb les joves, en el que algunes d’elles,  creien que aquesta era una situació normal, assumida, i no es així.Doncs bé volem parlar de tot això i ho farem amb expertes del tema.


Carme Coll, és metge i coordinadora del ASSIR. (atenció a la salut sexual i reproductora)


Montse Prat, infermera, ha fet vàries estudis amb adolescent, alguns d’ ells tractant el tema que avui ens ocupa.


Podeu escoltar el programa sencer: