dimecres, 25 de novembre de 2020

LA PRESENCIA DE LA DONA EN TEMPS DE GUERRA

 


Bon dia a tothom , un divendres més Dones Reporteres volem compartir amb vosaltres una estona de ràdio amb el nostre programa “ Amb veu de dona", aixó és el que ens agrada, donar veu a les dones, sobretot algunes que la història ha silenciat.

El dia 25 de Novembre és el dia internacional contra la violència masclista, un bon moment per recordar les injustícies envers la vulneració de les dones. 

Aquest any, fa 25 anys del final del la Guerra de Bosnia, en les guerres, el poc respecte al dret de les persones es un fet, però que passa amb les dones?. 

La violència envers les dones es doble, per un costat ho pateixen com a persones i per l’altre per la condició de sexe, ja que és cert que en èpoques de guerra els atacs contra la sexualitat de les dones, és un fet.... 

És per això que ens ha semblat interessant en el programa d’avui, poder reflexionar.

Per fer-ho,  tenim com a convidada la MARGARIDA COLOMER ROVIRA, a la que li agraïm la seva participació. 

La Margarida, ha investigat el paper de la dona a la guerra civil, però ben segur que amb les seves explicacions podrem extrapolar les seves reflexions cap a la guerra de Bosnia.

Agraïm a la Margarida Colomer, la seva bona disposició sempre que li demanem, però sobretot les aportacions que ens  fa sobre el tema proposat, i que avui hem parlat de les dones i la guerra.

En la Secció “Perfil de Dones”, avui  parlarem de. NADIA MURAD, premi Nobel de la Pau l’any 2018, una defensora del drets Humans.

Gràcies per acompanyar-nos. Fins aviat.

Si voleu escoltar el que hem parlat, podeu fer-ho clican l'audio que acompanyem,