dimarts, 1 de febrer del 2022

JORNADES CATALANES DE LA DONA. Parlarem amb la Gabriela Serra Frediani.

 

Sigueu benvingudes i benvinguts a un nou programa de "Amb veu de dona", un programa de ràdio de Dones Reporteres de Mataró.

La  lluita de les dones al llarg de la història ha anat fent el seu camí. Al 1976, a Barcelona, es celebraren  les “Jornades Catalanes de la dona”. El Paranimf de la Universitat fou el lloc escollit per la trobada.

Va ser un moment excepcional, com espai de reflexió i de posada en comú de temes relacionats amb la dona.                                

Avui en volem parlar amb la GABRIELA SERRA FREDIANI. , una dona que va viure de ben a prop les jornades. Filla de Mataró  és mestra, activista social i ex-diputada per la CUP-CC entre l’octubre del 2015 i l’octubre del 2017. Llicenciada en Magisteri. Ha exercit de mestra durant 10 anys de la seva vida.

Paral·lelament ha format part de diverses organitzacions  de la societat civil de diferents àmbits: veïnal, d’ensenyants, internacionalista, antimilitarista, feminista,  involucrada de manera incansable a la tasca en pro de la cooperació al desenvolupament

Donem  les gràcies a la Gabriela,  també a vosaltres que ens escolteu a través de la ràdio.

En la Secció "Perfils de Dona", avui parlarem de la CARMEN ALBORCH BATALLER, política, escriptora i professora universitària . Una incansable lluitadora pels drets de les dones i la igualtat.

Us esperem d'aqui quinze dies amb un nou programa "Amb veu de dona".

Si voleu escoltar el que hem parlat, ho podeu fer clican l'audio que acompanyem.