dijous, 9 de juny del 2022

LES OPINIONS DE LA LEA


 

Bon dia, iniciem un nou programa de “amb veu de dona”, l’hem titulat, “les opinions de la Lea”, la raó és que li volem retre un homenatge a la nostra companya, que ens va deixar el passat dia 6… d’abril. 

I es que amb les opinions, aquest posicionament que fem del tema que tractem a l’inici del  programa, destil·len el seu pensament del tema a tractar. 

Era una dona de conviccions clares, dialogant, conciliadora però també  radical amb les injustícies. 

Hem escollit uns àudios,  on,  a través de la seva veu, sentirem les seves opinions, cadascun d’ells referit a temes diversos. Nosaltres, les companyes que hem compartit durant molts anys el seu treball,  completarem la seva veu, amb els nostres records: 

ARGELAGUES.-Era el mes d’abril de l’any 2021 que vam entrevistar a la Gemma Ruiz per parlar del seu llibre “Argelagues”, La Lea  en la seva introducció en situà a la realitat de la dona obrera. 

TREMENTINAIRES- Fa 9 anys que vam parlar amb la Teresa Turucho, de les trementinaires, d’unes dones valentes, la Lea en les seves opinions ens les explica. 

NOUS MODELS FAMILIARS, Trencar les estructures clàssiques, formava part de l’ADN de la Lea, sempre es qüestionava, i per que….? la convivència entre les persones no cal que sigui la tradicional. Aquests reflexions les fèiem en un programa que vam  fer l’any…2018 que varem entrevistar a la Mariona Carbó., qui ens va parlar de nous models familiars. 

HOMES IGUALITARIS- I per acabar Nous models identitaris que promouen “els Homes Igualitaris”, va ser tema d’aportacions interessant al voltant dels canvis que es donen. la Lea, n’era una gran defensora i propagadora dels seus pensaments. fa 8… anys que vam començar a parlar-ne.

Un dels llegats que ens va deixar la Lea, va ser l’optimisme per la vida i ens estimula a continuar treballant i seguir moltes de les seves idees que havia sembrat a Dones Reporteres.

Fins aqui el progrma d'avui que si us ve de gust escoltar ho podeu fent clican l'àudio que acompanyem.