dimecres, 1 de juny del 2022

EL PAPER I LA PARTICIPACIÓ DE LA LEA EN EL TEIXIT ASSOCIATIU DE LA CIUTAT


 

Bon dia ! Sigueu benvingudes i benvinguts.

Ens agrada retrobar-nos cada quinze dies  i compartir amb vosaltres aquesta estona.

Avui Dones Reporteres farem un programa especial de “Amb veu de dona” . Especial pel contingut perquè només parlarem d’una dona i especial per la forma, perquè no seguirem l’estructura que fem habitualment.  L’entrevista ens ocuparà tot el programa. 

Parlarem , de la LEA CORNELLANA I CANYELLES. La Lea ens deixà el passat 7 d’abril, i com ja sabeu amb ella fèiem aquest programa de ràdio de Dones Reporteres.. 

La Lea va néixer a Mataró en plena guerra civil espanyola , filla d’un pare anarcosindicalista i d’una mare condicionada per una època,  sabia llegir i escriure i poca cosa més. La Lea amb 14 anys ja va entrar a treballar en una de les fàbriques tèxtils de Mataró. Les seves inquietuds la varen portar cap a la militància política - obrera , amb la JOC (Joventut Obrera Catòlica)  i a l’HOAC (Hermandad Obrera Acción Catòlica). Sense deixar de banda el seu compromís social, més endavant va entrar a treballar a l’hospital de Sant Joan de Deu . En aquesta feina va poder desenvolupar aquesta altra faceta de la Lea, d’ajuda a l’altre, que no va  deixar de practicar mai més al llarg de la seva vida.

A Mataró el seu compromís s’ha traduït en la participació  en diferents grups i associacions, entre d’altres:                                                     


HOMES IGUALITARIS     


       
    ASSOCIACIÓ DE RESIDENTS, FAMILIARS I             AMICS DE LA RESIDÈNCIA DE SANT JOSEP            DE MATARO (ARFA)




DONES DE MATAGALPA










                                                 TEIXIT DE DONES


 AJUNTAMENT DE MATARO
                                                           REGIDURIA D'IGUALTAT




  MATARO RÀDIO













És amb persones d’aquestes associacions, amb una estreta relació amb la Lea, que volem parlar de la Lea i compartir aquest records i per posar en valor la tasca d’ajuda als altres que va fer al llarg de la seva vida la nostra estimada Lea. Agraïm als nostres convidats la seva participació en aquest petit homenatge a la nostre presidenta,

Si voleu escoltar la nostra conversa ho podeu fer clickan l'àduio que acompanyem.