dimecres, 23 de juny del 2021

DIA DE LES PERSONES REFUGIADES. Una reflexió a l'entorn de les Dones de Nicaragua



Bon dia !

Un divendres mes us donem la benvinguda  al nostre programa quinzenal de “Amb veu de dona”, un programa de ràdio de Dones Reporteres de Mataró. 

El dia 23 de juny es el “Dia de les persones refugiades” i volem commemorar-lo amb companyia de les nostres convidades que de ben segur en saben molt sobre les dones refugiades de Nicaragua i d’arreu, 

En el programa d’avui entrevistarem a dues dones de “Dones de Matagalpa”, la ANNA ARA I LA MACHU ARA. 

Han estat amb nosaltres en diferents ocasions. Efectivament Dones Reporteres tenim una estreta relació amb les Dones de Matagalpa.

Per qui ens escolti per primera vegada , Dones de Matagalpa són una grup de dones que es creà l’any 1984, durant la Revolució Popular Sandinista.a la ciutat de Matagalpa a Nicaragua, per  la necessitat que els  drets  de les dones fossin  visibilitzats  i  incorporats a les polítiques públiques. 

Agraïm a les nostres convidades i amigues  la seva participació i total disposició per compartir aquesta conversa. 

Per finalitzar canvien en aquest programa la “Secció Perfil de Dones” i aprofitarem per fer un resum de la temporada, ja que no tornarem a emetre fins el proper setembre quan iniciem la nostra programació. 

 Ens agrada  que ens escolteu i que compartiu amb nosaltres aquesta  estona. Fins aviat.

dimecres, 9 de juny del 2021

UNA NOVA MIRADA DELS MUSEUS. UNA PERSPECTIVA DE GÈNERE.

 


Bon dia !

 Sigueu benvingudes i benvinguts  a un nou programa de “Amb veu de dona”, un programa de ràdio de Dones Reporteres de Mataró.

En el programa d’avui entrevistarem a dues dones : MARGARIDA SALA I ALBAREDA , directora del Museu d’Història de Catalunya i CONXITA GIL I MARTIN, conservadora del Museu de Mataró.

Ambdós museus formen part de la  Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya. Aquesta xarxa té per objectiu, entre d’altres, generar una narració de la història de Catalunya comuna que permetin  fomentar noves mirades en els discursos, les metodologies i amb una clara visió educativa per arribar a  la  ciutadania i contribuir a crear una societat més justa i igualitària.

Ens agrada  que ens escolteu i que compartiu amb nosaltres aquesta  estona. 

Volem agrair la participació a les nostres convidades per acceptar compartir amb nosaltres  aquesta conversa sobre aquesta nova mirada igualitària  dels museus.

En la “Secció Perfil de Dones”, coneixerem avui a un conjunt anònim d’artistes feministes les  GUERRILLA GIRLS, que va néixer a Nova York l’any 1984. Podem definir-les com “La consciència del mon de l’art”. Reclamen no tan sols la presència de dones artistes en els museus sinó la recuperació del relat de les dones pintores, escultores i creadores que  la història ha oblidat o silenciat.

Fins aquí el programa d’avui que desitgem us hagi agradat i . Ens acomiadem fins aviat.